Rotstraal behandelen

Rotstraal behandelen

Behandel de rotstraal van uw paard nu simpel en voordelig maar wel doeltreffend met Mane 'n Tail's Thrush Treatment!

Rotstraal is een bacteriële infectie van de straal bij een paard. Het ene paard heeft er eerder last van dan het andere, maar het heeft met name te maken met hygiëne op stal, goed stalklimaat, juiste gebalanceerde voeding, bekwame hoefsmid en voldoende beweging van uw paard. 

Maar heeft het paard eenmaal rotstraal, dan is het vaak lastig behandelen. Men kent allemaal wel de "blauwe spray" die gebruikt wordt voor koeien. Sommige vee-artsen gebruiken dit ook voor paarden. Echter kennen wij een aantal gevallen persoonlijk die heel slecht reageerden op deze spuitbus en op het randje van de afgrond hebben verkeerd. Het is te sterk en te chemisch voor onze nobele viervoeters. Paarden hebben hoeven en koeien hebben klauwen. ;)

Ook Betadine kennen we allemaal. Maar dit werkt langzaam en is niet agressief genoeg tegen de bacteriën. 

Dan zijn er nog middelen met pure Formeline, maar hiervan gaat het verhaal de ronde dat het kanker-verwekkend is.  

Nu is er een gulden middenweg: Mane 'n Tail's Thrush Treatment!

U kunt dit simpelweg in een dunne (niet te dik, de hoef heeft ook zuurstof nodig voor het herstel!) opbrengen aan de binnenkant van de hoef, en u zult zien, de hoef zal binnen aanzienlijke tijd opknappen!

Advies erbij is natuurlijk wel om het stalklimaat en de hygiëne in het geval van rotstraal goed in de gaten te houden en een goede band met een goede hoefsmid is natuurlijk ook zeer belangrijk!

Probeer het, en u zult nooit anders meer willen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »